End period poverty project

22 januari 2025 - Arusha, Tanzania

Vandaag een stap gezet om ons project 'End period poverty' op gang te brengen. In Tanzania is het bijna altijd zo dat als een vrouw haar menstruatie heeft, zij thuis moet blijven. Middelen die maken dat zij zorg kan dragen voor haar persoonlijke hygiëne zijn voor hen onbetaalbaar. Waar wij gemakkelijk naar de winkel gaan voor maandverband of tampons is dit voor hun noet beschikbaar. Nu is hiervoor in Afrikaanse landen, waaronder Tanzania, een alternatief bedacht voor deze artikelen: het wasbare maandverband. Hierdoor kunnen zij ook tijdens hun menstruatie naar school of aan het werk. Doordat ze er een aantal hebben kunnen zij ze om en om gebruiken en wassen. Een duurzame oplossing in meerdere opzichten.

1000060129

Ik heb via een connectie in Arusha een groot aantal van deze wasbare maandverbanden laten maken en vandaag hebben we deze aan de vrouwen uitgereikt. En ze warennzeer blij met deze oplossing. We hopen ook dat onze vrouwen zelf gaan lereb hoe ze ze moeten maken, zodat zij zelfvoorzienend zijn, ze eventueel kunnen verkopen en wij ermee de community in kunnen. Mooie dag vandaag... (los van een fikse keelontsteking en het verlies van mijn stem dan).

1. Inge:
    22 januari 2025
    Voor ons zo vanzelfsprekend hè. Dat je even naar de winkel gaat. Maar eigenlijk is dit veel milieuvriendelijker. Goed te zien dat de dames er erg blij mee zijn!