Bezoek aan Lengai
14 december 2024 - Arusha, Tanzania
Vanmorgen ben ik bij Lengai, mijn sponsorkind, langsgeweest. Zijn moeder was speciaal thuisgebleven van werk en opa en oma waren er ook. Ik had eten (rijst, bloem, bonen en olie) meegenomen voor hen. Het leek alsof ik voor mijn gevoel niet heel veel meegebracht had, maar voor hen was dit voor zeker 4 weken aan basisingredienten die ook voedzame maaltijden kunnen garanderen. Blij waren ze er zeer zeker mee.
Voor Lengai had ik een spel gekocht (educatief en creatief, een leuke combinatie) en lekkere snoepjes. Alleen de kleurrijke zakjes gaven hem al een lach. Samen hebben we alle kleuren op de zakjes aangewezen en in het Engels benoemd, iets wat hij al goed onder de knie heeft.
Ook heb ik de kleren die ik gekocht had in Nederland gegeven. Ze waren héél dankbaar.
We hebben verteld dat we naar een school zijn geweest in te kijken waar hij mogelijk naar toe zal gaan. Zijn opa kon zijn tranen nauwelijks bedwingen (bijzonder voor een Tanzaniaanse man) en van oma en moeder bleef ik maar omhelzingen krijgen. Heel warm en bijzonder.
Lengai vond het heerlijk om op schoot te zitten. Voel me heel rijk dat ik dit gezin mag en kan helpen.
Jan Groenendijk:14 december 2024Dank je wel voor je verhalen Chantal, knap wat jij daar voor elkaar krijgt.
Roland:16 december 2024Mooi dat je zo'n positieve bijdrage aan zowel Lengai als zijn familie kunt geven.