Even bijtanken

7 december 2024 - Arusha, Tanzania

Lekkere verwennerij op de zaterdag. Zit in de tuin van Arusha Coffee Lodge. Een heerlijk serene plek om lekker te ontspannen en lezen.

1000051407

Het is vandaag erg goed weer. Beter dan afgelopen week waarin we toch wat last hadden van fikse regenbuien. December is hier een kort regenseizoen. Maar de temperatuur is nog altijd overdag tussen de 25-28 graden. De nachten koelen wel goed af, dus slapen is goed te doen.

Maandag is het Independence day en dus een nationale feestdag. In 1961 wer Tanzania zelfstandig. 'Helaas' moet ik wel werken. Het is een dag waarop de vrouwen en kinderen niet naar Tupendane Africa Foundation komen en we dus even de handen vrij hebben om de stad in te gaan om materialen te kopen. We hebben levensmiddelen, hygiëne producten en materialen voor de beroepslessen nodig. En hier komt mijn ingezamelde donatie om de hoek kijken. Met de levensmiddelen gaan we veel outreach gezinnen helpen, zeker zo voor de feestdagen is dit zeer welkom. Het zal hun kerst even net iets beter maken.

Maar voor nu geniet ik nog van een heerlijke zaterdag om bij te komen. Die heb ik ook echt nodig. Want ik merk wel dat na een week werken ik weer moet opladen, fysiek en mentaal.