Zichtbaar
9 december 2024 - Arusha, Tanzania
Wat zijn we blij met ons nieuwe bord! Vanaf nu zitten we niet meer verstopt in dat kleine straatje waar je in moet lopen om ons te vinden. Vanaf de 'grote weg' 😉 zie je nu meteen welk straatje je in moet lopen. En vervolgens herken je ons aan de vrolijk geschilderde muur.
Vandaag is het hier een feestdag; het is Independence day. Ieder jaar op deze dag wordt hier bij stilgestaan. Tanzania Mainland, voorheen bekend als Tanganyika, werd op 9 december 1961, onder leiding van Mwalimu Julius K. Nyerere, onafhankelijk van het Britse kolonialisme.
Omdat dit ook betekent voor ons dat de vrouwen en kinderen vandaag niet naar Tupendane komen, hebben we de dag benut om inkopen te doen, bestemd voor een aantal huisbezoeken.
We hebben onderstaande gekocht:
- 50 kg rijst
- 25 kg bonen
- 25 kg maisbloem
- 12 liter olie
- 27 blokken met 'zeeprepen'
Dit alles gaat 'gewoon' achter op de motor. Enorme zakken en dozen opeengestapeld. Hiermee kunnen we zorgen dat een aantal gezinnen de kerstdagen in betere omstandigheden kunnen doorbrengen. En ook de start van het nieuwe jaar wordt net even wat makkelijker. Ik wil nog op pad voor tandpasta en tandenborstels, een luxe artikel voor de meeste Tanzanianen. Dit product is gewoonweg te duur voor hen.
De bezoeken aan de outreachfamilie gaan we inplannen. Ik zal daar zeker op een later tijdstip over schrijven.
Roland:9 december 2024Geweldig, het bord!
Lydia:9 december 2024Echt zo goed bezig daar :)
Inge:9 december 2024Mooi bord, en wat leuk die muur! Dat valt lekker op. Fijn dat jullie inkopen hebben kunnen doen. Daar gaan ze blij mee zijn!