Ochtend
24 december 2024 - Kiwengwa, Tanzania
Heel kort even, maar zó start ik mijn dag nu graag: op een strandbad, in het ochtendzonnetje, 30°, muziekje aan en mijn e-reader binnen handbereik. Laat de dag maar komen. (Al wordt er ook wat regen verwacht, mijn dag kan al niet meer stuk met dit begin.
Het kleinschalige van deze locatie maakt dat het heel erg als een thuis voelt. De manager onthoudt wie je bent, spreekt je ook met je voornaam aan. Komt regelmatig kijken of je nog iets nodig hebt. En doet net even dat beetje extra dat bij grote hotels vaak niet kan.
Zo had ik gisterenavond best veel hoofdpijn en voelde me niet goed om in het restaurant te eten. Meteen toen ik dit aangaf, zei Afi -de general manager- dat hij het wel op mijn kamer zou brengen, free of charge. In no time kwam hij aan met een tafeltje en begon dit te dekken voor me.
Even later kwam hij aan met de eerder door mij bestelde kipsalade. Ik kreeg er een lekker glas fruitsap bij, free of charge. Layer op de avond klopte hij nog even aan om te informeren of hij nog iets kon doen voor me voor hij naar huis zou gaan. Zo lief en zorgzaam. Die man heeft hospitality in zijn hart gesloten.
En vanmorgen aan het ontbijt kwam hij meteen naar me toe om te vragen hoe het met me ging.
Okay, er is geen uitgebreid ontbijtbuffet, en het avondeten moet je vooraf in de middag doorgeven, zodat er speciaal daarvoor ingekocht wordt. Maar ook dat mag ik wel. Op die manier is er nauwelijks tot geen voedselverspilling. En als iets me hier in Afrika bewuster heeft gemaakt dan is het wel dat wij in het westen toch behoorlijk veel verspillen, waar hier hele gezinnen van zouden kunnen leven.
Vandaag wordt een verwendagje. Bij een resort 15 minuten hier vandaan heb ik een spa-arrangement geboekt. 30" body scrub, 60" massage, 30" jacuzzi en gratis toegang tot de faciliteiten van het resort, waaronder een privé strand met lekkere bedden. Een mooie manier om naar kerstavond toe te leven.
Ik wens jullie allemaal een mooie kerstavond toe 🎄🎄🎄
Roland:24 december 2024Geniet ervan!
Lydia:24 december 2024Fijne kerstdagen daar maar dat gaat helemaal goedkomen :)
Jan Groenendijk:24 december 2024Fijne kerstdagen Chantal ❤️
Ad en Ine:25 december 2024Geniet ervan, want het zijn toch wel heftige weken geweest.
Chantal:25 december 2024En er komen nog 4 heftige weken aan.