Kerstbreak
23 december 2024 - Kiwengwa, Tanzania
Zo, de week van kerst is aangebroken, iets wat in Tanzania ook gevierd word. Dit betekent dat de scholen en kinderopvang 2 weken dicht zijn. En onze vrouwen hebben ook een aantal dagen vrij om met familie, als zij die hebben, de kerst te vieren. En ja, wat doe ik dan met de kerst, vroeg ik mij af...
Ik stapte vanmorgen op het vliegtuig naar Zanzibar. Om daar even 5 dagen uit te rusten van de eerste helft van mijn verblijf en bij te tanken voor de tweede helft.
Ik heb een heel kleinschalig en rustig hotel uitgezocht want ik wil vooral mijn lichaam en geest de ruimte geven om bij te komen. Ik heb hier mijn eigen bungalow, een klein zwembad voor de deur, een privéterras, en het strand op 5 minuten lopen. Voor mij is dit perfect.
Na de drukte en hectiek van de stad Arusha, de rust van het eiland, in ieder geval op de locatie waar ik zit. Ik heb heus wel een excursie gepland, vooralsnog op 1e kerstdag, maar voor nu ben ik eerst maar eens begonnen met een lange strandwandeling.
Het grappige is dan weer wel dat ik met kerst naar Zanzibar ben vertrokken. Maar uitgerekend hier wordt geen kerst gevierd want 99% van de bevolking van het eiland is moslim. Ach, ik zet gewoon een kerstfilm op via mijn telefoon en maak mijn eigen kerstfeest.
Jan Groenendijk:23 december 2024Fijne kerstdagen ❤️