Maasai vrouwen

17 juni 2025 - Longido, Tanzania

Vandaag ben ik met een nieuw project begonnen. Via mijn goede vriendin Pearl (eigenaar van de organisatie Meditrip waar ik ooit de 1e keer mee naar Tanzania kwam) ben ik in contact gekomen met een jonge organisatie. In lijn met mijn women empowerment werk ga ik me meer verdiepen in de uitdagingen maar zeker ook de kracht van vooral Maasai vrouwen.

1000083414

1000083420

Op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha ligt Longido, vlak bij de grens met Kenia. Hier hebben we een groep Maasai vrouwen bezocht. Nagenoeg allemaal zijn ze slachtoffer van GBM (Gender Based Violence, vrouwengeweld).

1000083422

1000083428

Deze groep is samengebracht en in contact gekomen met ons om samen te komen (1x per maand) en hun te ondersteunen, zowel mentaal als praktisch. Ik zal de komende weken wat meer uitleggen. Voor nu vooral terugkijken op een inspirerende maar ook ogen openende dag. Deze vrouwen zijn zo krachtig, maar hebben nu eenmaal niet de beste kaarten gedeeld gekregen. Hopelijk kan ik bijdragen aan hun empowerment om voor zichzelf te mogen kiezen en gaan.

1000083460 1000083442